Румен Марков: Необходим е закон за НСО
Румен Марков: Необходим е закон за НСО / netinfo
Секретарят на президента по националната сигурност проф. Румен Марков заяви в предаването "Седмицата" на Дарик радио, че през последните години президентът многократно е поставял въпроса за приемане на закон, който да регламентира дейността на НСО.

Основното съображение НСО да е подчинена на президента е, че той е неутрална институция и олицетворява единството на нацията. Той добави, че службата работи добре в момента и няма причини за драстични промени. В доклада на подполковник Марков имаме само голословни твърдения и наистина не виждам основания за тревога - каза още Румен Марков.

Парламентът с временна комисия може да се опита да проучи в детайли скандала около НСО” – това каза проф. Румен Марков, секретар на президента Георги Първанов по национална сигурност, в предаването “Седмицата” на Дарик радио.

“Не мога да отговаря на въпроса за приемането на закон, който да регламентира дейността на НСО”, обясни секретарят на президента Първанов. Според него такъв закон е категорично необходим, защото в момента дейността на НСО се регламентира от правилник от 1992 година.