Рухналата козирка на банка във Варна е убила момиче
Рухналата козирка на банка във Варна е убила момиче / netinfo
Трупът на 22-годишно момиче е открит под развалините на една от падналите козирки на двата банкови офиса във Варна, съобщи за Дарик говорителят на полицията в града Калинка Пенчева. Трупът е разпознат от приятеля на загиналото момиче.

Тялото е открито около 14.40 ч., когато са започнали да разчистват отломките. Момичето е от Бургас и е била студентка във Варна – 4 курс в Икономическия университет, специалност „Счетоводство и контрол”. Казва се Гергана.

В сряда вечерта тя отишла до магазина. На следващия ден имала изпит, на който не се явила. Нейните състуденти се притеснили и започнали да я търсят по телефона, който давал свободно, докато не паднала батерията му. Тогава неин приятел отишъл да я търси в квартирата. Те тръгнали за Варна да я обявят за издирване, когато междувременно тялото е било намерено. Колегите на Гергана са в шок от случилото се нея.

По непотвърдена информация затрупването й е заснето от камерите на Първа инвестиционна банка. Преди да паднат козирките и да прекъснат камерите, последният кадър е от преминаващо момиче, облечено в бяло. Записите от камерите са иззети, каза за Дарик наблюдаващият прокурор Антоанета Генчева. Тялото е предадено за аутопсия, която трябва да установи какви са причините за смъртта.

Трите козирки на Първа инвестиционна банка, Райфайзен банк и на магазина в съседство на бул. "Осми приморски полк" във Варна се срутиха около 21 часа на 2 януари.

Сградата, в която се помещават двете банки във Варна, е под наем. От Първа инвестиционна банка заявиха, че ще направят всичко възможно да съдействат на компетентните органи за изясняване на причините за инцидента. Ръководството на банката изказва своите най-дълбоки съболезнования на близките на починалото момиче.