РСО „Подкрепа” подкрепи лекарските протести
РСО „Подкрепа” подкрепи лекарските протести / netinfo
Регионален синдикат „Образование” към КТПодкрепа” подкрепя лекарските протести, съобщи лидерът на пловдивската структура Юлиян Петров. Лекарите започват протест за повече средства в отрасъла, насочени преди всичко към по-добро здравно обслужване, което постепенно да се доближи до европейското. Това се посочва в декларация, разпространена от синдиката.

Според синдикалистите има груби грешки в политиката на правителството, а не на Здравната каса, която е конструирана от правителството.

„Правителството на България, което за пореден път доказва, че няма нищо общо с българското общество, цинично мълчи или отрича наличието на проблем и отрича да има стачкуващи лекари, се казва в писмото. Здравният министър Радослав Гайдарски, подобно на колегата си Вълчев, вместо да търси решение на проблема и подобряване на държавното здравеопазване, брои стачкуващи лекари и дезинформира българското общество”, смятат от синдиката. Оттам настояват правителството и здравното министерство да поемат своята политическа отговорност и да работят за обществото.

Друго новини от Пловдив