/ Георги Димитров
Искам да призова всички от администрацията, заети с организацията на изборите, членове на СИК и РИК, които ще назначим, да работят, така че всеки български гражданин да може да гласува така, както гарантират неговите права. Това съобщи на брифинг заместник-председателят на Централна избирателна комисия и говорител Росица Матева.

Тя напомни, че вчера започнаха регистрациите в ЦИК на партии и коалиции за участие в изборите две в едно на 9 юни. „Днес вече имаме една партия, която е подала документи за участие“, заяви Матева. Това е партията „Българско национално обединение“.

Георги Димитров

„31 районни избирателни комисии ще има за изборите. И за двата избора ще работи по една комисия. До момента за 7 районни комисии има съгласие, за останалите ЦИК ще прецени как да назначи ръководството на тези състави“, каза заместник-председателят на Централна избирателна комисия.

Говорителят съобщи, че печатницата на БНБ вече разполага с допълнителна машина, която да отпечата ролките за машинното гласуване.

Георги Димитров

По думите ѝ ЦИК прави всичко възможно да приема решенията си навреме, така че да има време всички избиратели да бъдат запознати със своите права, задължения и организацията на изборния процес.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня