Ромската фамилия редовно тормозела хората в Раднево
Ромската фамилия редовно тормозела хората в Раднево / netinfo
Ромската фамилия редовно тормозела хората в Раднево
86598
Ромската фамилия редовно тормозела хората в Раднево
Ромската фамилия редовно тормозела хората в Раднево
  • Ромската фамилия редовно тормозела хората в Раднево
  • Ромската фамилия редовно тормозела хората в Раднево

Кметът на Раднево Теньо Тенев разпореди проверка на смятаните за незаконни търговски обекти в кв. "Кантона" в града. Според местното население постройките принадлежат именно на ромската фамилия на четиримата задържани за жестокия побой в понеделник.

Като изключително напрегната описа атмосферата в Раднево кметът на града Теньо Тенев.

2000 на протест срещу агресията в Раднево

Според него е крайно време прокуратурата и полицията да упражнят законовите си правомощия спрямо ромското семейство, чиито представители са в ареста, обвинени в опит за убийство:

"На хората им писна от безобразията на тази фамилия, с това безпардонно, агресивно и арогантно поведение и с право се създаде тази ситуация, разбира се без крайните неща, които се получават", коментира кметът.

Скандал и бой на пътя между българи и роми, трима са ранени (ВИДЕО)

Кметът Теньо Тенев заяви, че инциденти като този с пострадалите трима младежи, станал причина за масовия протест в Раднево снощи, не са изключение. Преди няколко месеца задържаните роднини, сред които 39-годишният Калчо, известен още като Сурай, и 19-годишният му син Стефан, са участвали в други сбивания.

"Това са пребити младежи, които по една или друга причина или не са сигнализирали или свидетели са отказали да свидетелстват и по тази причина съдебната система няма как, при положение че няма свидетели, да накаже извършителите и по този начин те пак не са отишли, там където им е мястото", коментира кметът.

Тенев обясни още, че е разпоредил извършването на проверка на няколко търговски обекта, собственост на ромската фамилия, за които има съмнения, че са построени незаконно. Ако това бъде установено ще се пристъпи към събарянето на сградите, беше категоричен кметът.

Протести в Раднево заради пребитите младежи

Междувременно, тази вечер се очаква нов протест на площада в града, организиран основно във FB групата „Истината за Раднево.

Сред публикациите там има и призиви хората да се разграничат от опити за провокация към насилие. Така, например, една от участничките в групата Катерина Костова е написала: „Какво правим и защо го правим? От подкрепа за момчетата, организаторите ни решиха да се подиграват с хората и да ги командват като в казарма.Тук нещата отиват надалеч, аз лично няма да участвам в убиване на хора, та каквито и да са те (има си закон за тая работа)".

Рокери от цяла България на бунт при ромската махала в Раднево

В социалните мрежи циркулира и информацията, че рокери от страната също ще се включат в протеста в подкрепа на пострадалите младежи.

Присъствието на сили на жандармерията в Раднево остава засилено.