Роми убиха пазач на череши
Роми убиха пазач на череши / снимка: Дарик-Кюстендил , Влади Владимиров
Мъж бе убит след спор за череши
20725
Мъж бе убит след спор за череши
  • Мъж бе убит след спор за череши

Един човек е убит, а двама са ранени след конфликт при бране на череши в село Шишковци, община Кюстендил. Тази сутрин в полицията в Кюстендил е подаден сигнал за възникнал инцидент в черешовия масив в землището на селото - местността "Грамаде".

Незабавно са изпратени служители на РУМВР - Кюстендил, установено е, че група роми са нападнали пазачите, нанесли са им побой.

Починалият мъж се казва Пламен и е на 46 години. Единият от пострадалите други двама пазачи е настанен в хирургичното отделение на Кюстендилската болница с опасност за живота. Той е със счупени долни крайници, пръсти на ръцете, ребра и наранявания в гръдния кош и корема. Вторият ранен е жена, тя също е със счупени крайници.

Ромска атака към черешовата градина в село Шишковци е започнала вчера следобед. Тя е била отблъсната от тримата пазачи. При нея най-вероятно е пострадал един от нападателите роми. Последвала е втора атака за отмъщение към 21 часа, при която са пребити тримата пазачи, които са били без оръжие.

Пострадалите пазачи са намерени тази сутрин от собственика на масива Димитър Алексов и братовчед му Румен.

Групата от роми е била от 10 души. Те са взели телефоните на пазачите при атаката, за да не може да бъде повикана помощ.

Работим по няколко версии, заяви директорът на Областна дирекция на полицията Георги Джоглев. Извършителите все още не са задържани.

Роми убиха пазач на череши
netinfo

Кметът на Кюстендил Петър Паунов заяви пред Дарик, че се надява до края на деня извършителите да бъдат зад решетките.

Черешовата градина е с основно млади насаждения и е откъсната на 4-5 километра от село Шишковци.

В събота започва общоселско събрание в центъра на Шишковци във връзка с инцидента в черешовите масиви на селото. Срещата ще бъде с кмета на общината Петър Паунов, началника на ОДП на МВР Георги Джоглев и началника на полицията в Кюстендил Росен Райчев. На събранието ще бъдат обсъдени незабавните мерки, които ще бъдат предприети за гарантиране на сигурността по селата.

Ще се засили и съвместната работа между собствениците на насаждения и институциите, за да се противодейства ефективно на набезите на нарушителите.

„Ще се работи безкомпромисно срещу всеки, който прекрачи границите на закона и заплашва спокойствието на гражданите. Няма смислена причина, която да те накара да посегнеш на човешки живот, да оставиш деца сираци, да предизвикваш страдание и всичко това породено от чувството ти за безнаказаност. Такива хора нямат място сред нас, убийците трябва да бъдат зад решетките, където да останат до края на дните си. Само така ще отвоюваме свободата си от престъпниците и насилниците", заяви кметът Паунов.

Община Кюстендил ще окаже финансова помощ на децата на пострадалите.

Други новини от Кюстендил