Ромер: Лудост са санкциите за стачкуващи учители
Ромер: Лудост са санкциите за стачкуващи учители / netinfo
Българското правителство не спазва принципите и политиката на ЕС, които страната възприе при приемането и в Общността. Ако наистина министърът на образованието събира списъци с имена на стачкуващи учители и смята да ги уволнява, той ще се прочуе в цяла Европа. Това заяви в Поморие по повод очакваната ефективна учителска стачка, Мартин Ромер, генерален секретар на комисията по образование на Международния интернационал по образованието.

Мартин Ромер нарече „отвратително” намерение, ако е истина, възможността стачкували учители да бъдат уволнени след края на протеста.

Той заяви пълната подкрепа на учителите от Източна и Централна Европа за техните български колеги и увери, че при евентуални рестриктивни действия към тях със случаите ще бъде запознат Европейският парламент, а уволненията ще получат дори световен отзвук.

Лудост е всяко намерение за санкции срещу стачкуващите български учители, каза още Мартин Ромер. Той добави, че е направил разчет, според който дори 100 процента увеличение на заплатите на преподавателите у нас няма да ги постави на водещи позиции сред колегите им от Европа.

Мартин Ромер ръководи в Поморие срещите на президенти и генерални секретари от Източна и Централна Европа и синдикати от сферата на образованието.

Други новини от Бургас