Рок, чевермета и вино за ЧНГ в Каварна
Рок, чевермета и вино за ЧНГ в Каварна / netinfo

Жителите на Каварна ще посрещнат новата година по традиция с много рок. В празничната нощ на площада в центъра на града ще се състои грандиозен концерт с участието на групите Б.Т.Р., HOLYHELL и SAXON.

Специално за посрещането на новата 2008-ма година в Каварна пристигнаха Joey DeMaio и Eric Adams от гостувалата това лято в Каварна метъл банда Manowar. Музикантите ще бъдат сред официалните гости на града.

Те бяха докарани до България от вокала на "Айрън Мейдън" Брус Дикинсън с частния самолет на групата.

Часове преди началото на концерта ще бъде официално открит блок с изрисувания лик на Joey DeMaio, като той лично ще пререже лентата. В Каварна вече има няколко такива пана с образите на роквеличия, свирили в крайморския град.

Точно в полунощ националният ни химн "Мила родино" ще изпълни Eric Adams. Това ще е второто изпълнение на българския химн от вокала на Manowar след грандиозния концерт на групата това лято в Каварна.

След полунощ за настроението на всички жители и гости на Каварна ще се погрижат Илия Луков и ансамбъл “Пирина”, след което на сцената ще се качат музикантите от сръбския оркестър "Ъндърграунд".

Каварненци ще похапнат 10 изпечени на чеверме агнета, осигурени от кмета Цонко Цонев. Безплатно ще бъдат раздадени около 500 литра вино.

Новогодишният концерт ще се излъчва директно по телевизия BBT от 21 часа. Ще бъде заснет и филм, режисиран от Андрей Слабаков.