Рогачев подписал договори с нарушения
Рогачев подписал договори с нарушения / netinfo

Арестите на изпълнителния деректор на „Топлофикация–София” Георги Рогачев, на заместника му Емил Андонов, както и на другите двама души са следствие от сигналите и резултатите от общинската проверка в дружеството, които бяха предадени на прокуратурата преди няколко месеца. Надявам се да има и други арестувани. Така кметът на София Бойко Борисов каментира арестите на хора от ръководството на „Топлофикация–София”.

Според него основание на прокуратурата е дал опитът да бъдат изнесени над 100 документа от топлинното предприятие на 16 май – ден, след като кметът нареди общинската проверка. Ето какво още каза Борисов:

Върху тези около стотина договори, които се опитаха криминално да ги изнесат от „Топлофикация” си спомняте – и тогава влязохме в спор за дъвките и близалките, че се занимаваме с тях – има резолюции на Рогачев и на други хора, така че се надявам прокуратурата да си свърши докрай работата..

Първото, за което се сещам, е, че има парафи на Рогачев върху договорите, и ние това сме го предали на прокературата. Както и върху фактури на фалшиви договори. Това са нарушения на закона, за които, предполагам, че прокурорите ще повдигнат обвинения.
Надявам се още в понеделник на Общински съвет да бъде предложен и избран нов изпълнителен директор, тъй като сме зимен период. И аз поне ще направя всичко възможно да не допуснем цената на „Топлофикация” да падне и да не я продадат на безценица, както има апетити.