/ Андрей Деновски
Гражданско сдружение „За теснолинейката“ организира празнично пътуване по случай 90-годишнината на участъка Велинград - Велинград-юг и 80 години от откриването на участъка Велинград-юг – Якоруда.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ СНИМКИ ТУК

Влак
Андрей Деновски

Празничното пътуване, в което се включиха над 150 души, беше съпроводено от изненада за всички жители и гости по линията на малкото влакче.
 
След 30-годишно прекъсване бюфет-вагон отново тръгна по линията на Родопската теснолинейка. Бар-вагонът ще се движи всеки ден с влак „Родопи“, който потегля в 08:30 ч. от гара Септември-теснопътна и се връща в 14:10 ч. от Добринище.

Влак
Андрей Деновски

Пътниците от Септември до Якоруда, освен на живописни гледки, се насладиха и на жива музика от гайдари във влака, от народни песни и топли напитки от бюфета.
 
Гостите на Якоруда станаха свидетели на програма, в която участваха членове на ГС „За Теснолинейката – Мария Ботушанова, Ива Рашкова и Цветанка Ганджова, които откриха събитието с празнично слово.

Влак
Андрей Деновски

Деца на жепейци-ветерани от района разказаха интересни спомени за историята на железницата, а Георги Вардев – певец от балканското градче, Вокална група „Георги Шаранкова“ Пазарджик, Александър Минков от Пазарджик и цигуларите Георги Янев и Анна Налбантова завладяха публиката с много музика.

Влак
Андрей Деновски

Включиха се и Якорудските баби.
 
Събитието се организира от Гражданско сдружение „За Теснолинейката“ със съдействието на „БДЖ – Пътнически превози“.

Влак
Андрей Деновски