Роднини на загинал при катастрофа окупираха болница в Пловдив
Роднини на загинал при катастрофа окупираха болница в Пловдив / netinfo
Десетки роднини на загиналия мъж от ромската махала в Перущица са се събрали пред сградата на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги” на Пещерско шосе след станалата вчера тежка катастрофа на пътя Йокаим ГруевоПерущица.

До инцидент пред болницата не се е стигнало, но според информация на Дарик радио ромите са искали отмъщение за пострадалите при катастрофата, вина за която, по първоначални данни, има шофьорът на ВАЗ. Последният е карал пиян и е задрямал на волана преди да се удари в „Ланос”-а, научи Дарик.

27-годишният мъж, който причини смъртта на един и рани други четирима се е отървал с по-леки наранявания. Той е задържан в следствения арест. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е от 3 до 12 години затвор.

Още един пиян шофьор бе арестуван след друга катастрофа на пътя ПловдивПазарджик, при която няма пострадали. Инцидентът е станал около 20.30 часа снощи. 23-годишният шофьор блъснал „БМВ”-то си в крайпътно дърво. След като е тестван, е установено наличие на 1.98 промила алкохол в кръвта му.

Други новини от Пловдив