Родители протестираха срещу тестването на учениците. В демонстрацията се включиха и учители. Те се обявиха срещу тестването на децата, съобщава БГНЕС.

Въпреки лошото време, недоволните граждани се събраха пред Министерския съвет.

БГНЕС

„Тук на протеста съм, за да връча един бележник, както на нас ни връчваха преди бележници, да им напиша едни хубави оценки, защото те и двойки не заслужават, ще им пиша нули. Тук съм, за да защитя малките деца, които не могат да защитят себе си. За съжаление има нездравомислещи родители, които смятат, че тестването няма да наруши психиката на децата им. Подкрепям директорите, учителите на всички деца, които са тук, съжалявам, че са толкова малко. Всяко медицинско лице знае, че дете от първи до четвърти клас е с много крехки носни капиляри и когато тръгнат да плюят преди училище, децата се стресират чисто психически. Ако се окаже положително едно дете, трябва да му се направи PCR тест, нали така? Те като му ровят до мозъка, дали ще бъде добре това дете?“, заяви Валерия Филкова.

БГНЕС

По думите й тестването на децата може да ги накара да намразят лекарите и учителите още от ранна възраст.

„Искам да оставят децата на България намира! Това са равноправни граждани на тази република. Утре те също ще плащат данъци. Те също ще градят тази държава. Ако сега така се възпитават – с плюене – и още с влизането си в училище да се стресират и да намразват учителите и лекарите, какво да очакваме от тези ученици после? Аз лично не мога да очаквам нищо“, допълни тя.

„Тук съм, защото това е предателство, геноцид срещу българския народ. Затова съм тук – да защитя детето си, себе си, близките си и абсолютно всички деца на България. Аз няма да им позволя да тестват детето ми, да тестват мен. Аз не съм боледувала, здрава съм, няма да си сложа тая отрова, няма да я сложа и на дъщеря ми. Ако трябва ще се бия, но няма да им позволя, затова съм тук“, каза от своя страна Светлана Димитрова.

БГНЕС

Според нея трябва незабавно да се премахнат зелените сертификати, ваксинирането е форма на насилие.

„Който казва, че никой не ме задължава да се ваксинирам, значи лъже. Или е сляп. Или е с промит мозък. Медиите не са безпристрастни, лансират се само тези, които казват, че ваксините са прекрасно нещо, как ще живеем дълго и щастливо и всичко ще е цветя и рози. Нищо такова няма да се случи. Държат се нагло и безобразно с хората с обратна гледна точка. Всеки божи ден се промиват мозъци и се броят трупове. Защо не се говори за постижения на българи, защо не се говори за децата, които са родени? Защо не се обърна внимание на домашното насилие, на войната в училищата, на войната по пътищата, на другите болести, от които умират хора?“, пита Димитрова.
БГНЕС