Родител би учител в Дупница
Родител би учител в Дупница / снимка: БГНЕС

Родител би учител в Дупница. Жалба в полицията заради саморазправа с преподавател в ОУ “Неофит Рилски” е подала директорката на училището Бистра Стойкова. Тя е уведомила и отдел “Закрила на детето”.

На 21 ноември по време на голямото междучасие родителят Димитър Павлов нахлул в училището. Той отишъл в учителската стая, където Бистра Стойкова го заварила да удря преподавателя по изобразително изкуство и труд и техника Иван Стаменов.

Причината да се стигне до саморазправа по думите на бащата е, че въпросният учител е ударил детето на Павлов, ученик в трети клас в същото училище.

На разговора присъствало и детето, което обяснило пред директора и баща си, че учителят го е одраскал по главата, където имал рана. Нараняването обаче не било от скоро и по думите на директора имало вероятност да се касае за домашен тормоз.

“В никакъв случай не оневинявам учителя, докато не се изясни целият въпрос няма да правя никакви коментари, ако обаче се установи, че учителят е виновен и бъдат представени неопровержими доказателства, ще последва най-тежкото наказание – дисциплинарно уволнение. Нека оставим компетентните органи да си свършат работата”, каза Стойкова.

Тя е подала жалба в полицията срещу родителя, написала е и писмо до отдел "Закрила на детето", които вече са започнали проверка по случая.