Рилският манастир посреща хиляди гости
Рилският манастир посреща хиляди гости / DarikNews, Елза Георгиева

Хиляди гости посреща още от вчера за празникa Успение Богородично Рилският манастир. "Гостите вече идват, всеки е добре дошъл, направена е и необходимата организация за недопускане на произшествия", каза за Дарик игуменът на Светата обител Адрианополския епископ Евлогий. "Не заем колко души ще пристигнат, но по традиция на този ден в Рилската света обител се стичат най-много хора, каза игуменът. Той добави, че местата в манастирския комплекс вече са пълни.

От полицията в Кюстендил призовават гостите на комплекса да се придвижват при стриктно спазване на правилата за движение по пътищата, а паркирането да става само на определените за целта места и извън активната лента за движение, както и да се спазват указанията на контролните органи. В района на Рилския манастир са организирани засилени мерки за сигурност.
 
Засилено полицейско присъствие има и в района на Бачковския манастир край Асеновград до неделя, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пловдив. Служители от Районно управление-Асеновград ще поемат охраната на обществения ред край манастира по повод големия християнски празник Успение Богородично. Асеновградската полиция заедно със служители от сектор "Пътна полиция" - Пловдив ще наблюдават и за безопасността на движението на пътя Пловдив - Бачково.

В Пловдив засилено полицейско присъствие ще има и около храма "Св. Богородица". В района на Бачковския манастир и край църквата "Св. Богородица" в Пловдив ще дежурят и екипи на "Пожарна безопасност и спасяване".