/ ThinkStock/Getty Images
Валежи над цялата страна - това ще ни предложи времето във вторник. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще се усили, повече в източната половина от страната. Застудяването ще продължи и през деня температурите ще се понижават, предупреждават синоптиците.

ThinkStock/Getty Images

По високите полета на Западна България, в Предбалкана, в североизточните райони дъждът ще премине в сняг. В останалите райони ще вали дъжд. Валежите временно ще са интензивни, има повишена вероятност на места да са значителни.
 
Пролетта постепенно отстъпва място на лошото време, но докога?

Предупредителни кодове са обявени за 13 области в страната, както и за зоните по крайбрежието на Черно море.

НИМХ

В планинските райони в областите Монтана и Враца ще има значителни валежи от дъжд, които със застудяването ще преминат в сняг. Същата ще бъде обстановката и в областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Смолян и Кърджали.

ThinkStock/Getty Images

Значителни валежи и рязко застудяване ще има също в областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Ямбол, Бургас.
 
Оранжев код е въведен за крайбрежните зони на Добрич, Варна, Бургас. Там ще има усилване на вятъра от североизток до 14-19 м/с (7-8 по Бофорт), вълнението ще е до 4-5 бала.

Март ще покаже характер: Пролетното време си отива за малко, идва захлаждане

Рязкото влошаване на времето ще отшуми още в сряда.

ThinkStock/Getty Images

В повечето райони валежите ще спрат и в сряда само на отделни места в крайните югоизточни райони все още е възможно слабо да превалява. Вятърът ще отслабне, облачността временно ще се разкъса и ще намалее. Сутринта ще е по-студено, дневните температури слабо ще се повишат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg