Риалити герой и изгонени от ДПС създадоха движение Независимите
Риалити герой и изгонени от ДПС създадоха движение Независимите / DarikNews.bg, Разград

Двама независими депутати, двама независими кметове, трима независими общински съветници и герой от риалити формат са сред учредителите на сдружение "Движение "Независимите". Неправителствената организация бе създадена в Исперих днес, част от учредителите са изгонени от ДПС в различни периоди, но има и неизкушени от политиката.

"Аспарух, чието име носи този град, е първият независим българин, учредителят на държавата", каза пред събралите се близо 300 човека независимият депутат Гюнай Хюсмен. Негова и на колегата му по съдба, също изгонен от ДПС, Муса Палев е идеята за създаване на сдружението, част от което са независимите кметове на Исперих Бейсим Руфад и на Гърмен Минка Капитанова.

Риалити герой и изгонени от ДПС създадоха движение "Независимите"
netinfo

Солидарни с идеите им са още бившият депутат от ДПС Гюнай Сефер, бившият кмет на Кубрат четири мандата Ремзи Халилов, общинският съветник от Силистра Ганчо Неделчев, общинският съветник от Белица Исмаил Рункьов, общинският съветник от Разград Фатме Селим, представители на други родопски и лудогорски общини.

Заедно с депутатите най-аплодиран бе риалити героят от "Фермата" Мустафа Ликов от Рибново, той е бивш общински съветник и зам.-председател на ДПС-Гърмен.

Целта на сдружението е да обединява, да работи за хората, които са ни избрали,  категорични бяха всички основни инициатори. Те заявиха още, че структурата няма политически цели. Гюнай Хюсмен обаче допълни, че има моменти, в които не биха могли да останат безпристрастни при президентски избори и след избора на хората да вземат страна.

Риалити герой и изгонени от ДПС създадоха движение "Независимите"
netinfo

Темата за обединението бе основна за ораторите на учредителното събрание. Гюнай Хюсмен припомни легендата за сноповете на хан Кубрат, Мустафа Ликов разказа притча за Пророка Мохамед и откриването на хората.

Муса Палев пък даде пример за силата на независимите от актуалния политически живот: Меглена Кунева е избрана за образователен министър със 106 на 100 гласа, от гласовете "за" 3 са на независими депутати, ако те бяха на противното мнение тя днес нямаше да е министър, обясни Палев.

Сред дейностите, които ще развиваме, ще са и европроекти, обясни Гюнай Хюсмен, ще отстояваме и пред Брюксел интересите на избирателите си, допълни той.

Риалити герой и изгонени от ДПС създадоха движение "Независимите"
netinfo

Залата, в която се проведе учредителното събрание на сдружение "Независимите", се оказа тясна и имаше хора и по прозорците.

В Управителния съвет бяха избрани 11 души: Гюнай Хюсмен, Муса Палев, Минка Капитанова, Ремзи Халилов, Гюнай Сефер, Исмаил Джеват - зам.-кмет на Ветово, Фатме Селим, Ганчо Неделчев, Юнуз Ахмед - председател на клуб „Адреналин в кръвта“ в Исперих и Джейхан Хюсеинов от Разград. Председател на УС е Гюнай Хюсмен, а изпълнителен директор - Муса Палев. Предстои регистрацията на сдружението в съда, вече е запазен и домейн nezavisimite.bg.