Ревизоро: Смяната на Асенов e под натиск на ЕС
Ревизоро: Смяната на Асенов e под натиск на ЕС / netinfo
Смяната на Асен Асенов e под натиск на ЕС. Това каза в предаването „Пропаганда” по Дарик радио Емил Димитров – Ревизоро, бивш директор на Агенция „Митници”.

Ето как Димитров коментира думите на Бойко Борисов, че тройната коалиция ще събере пари за изборите с новоназначения шеф на Агенция „Митници”:

Смятам, че и Бойко Борисов, и Иван Костов очертаха някои от възможните тези. Едната теза беше, че оставката на Асен Асенов е своеобразен бушон, за да не може да се стигне до разкрития какво е вършел Румен Петков, тезата беше по-скоро, че е имало финансиране на партии. Бойко Борисов допълни тази теза като изказа мнение, че тази смяна се прави, за да се довърши започнатото. Моето мнение е, че трябва да видим какви ще бъдат назначенията в последствие, които ще се направят по места, за да разберем дали има само смяна на съответни лица или подмяна на целия стил на управление. В крайна сметка аз не видях самата управляваща коалиция да излезе с някаква теза, дали харесват това, което се е случвало до момента или не. След като те по никакъв начин не изявиха желание, то излиза, че те са доволни от това, което е, така че не би трябвало да очакваме нещо по-различно.

Според Емил Димитров с членството ни в Европейския съюз вече ще имаме евроембарго и хора, които официално ще се борят срещу него, както имахме югоембарго, а югоембаргото е нищо, в сравнение с нарушението на евроембаргото. Това ще си проличи във времето. Преди се нарушаваше икономическият режим на една страна, а сега ще се наруши икономическият режим на ЕС, подчерта още той.