/ iStock/Getty Images
От БХРА настояват туризмът и мерките за спасяване на сектора да са тема на предстоящия Консултативен съвет
От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настояват туризмът и мерките за спасяване на сектора да са тема на предстоящия Консултативен съвет за национална сигурност. 

"Лобистки интереси, политически игри и задкулисни действия прозират зад решенията на служебния кабинет", категорични са от организацията. Според нея туризмът и мерките за спасяване на сектора "задължително трябва да са тема на разговор по време на предстоящия Консултативен съвет за национална сигурност", свикан от президента Румен Радев на 16 август за необходимите финансови мерки за преодоляване на потенциалната здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID-19.

От БХРА искат спешно да се проведе кризисен Национален съвет по туризъм с участието на всички министри и премиера, на който да се вземат бързи, координирани и работещи мерки от всички министерства за подкрепа и спасяване на туристическия бранш и всички съпътстващи го бизнеси.

"Вие си продължавайте с това кой каква диплома имал, къде бил учил и какви езици говорил, но ни оставете да работим и постигаме резултати, включително и да ви плащаме заплатите", призовават от най-голямата национално-представена организация, обединяваща хотелиери и ресторантьори.