Решават дали Маргините и Сако да останат в ареста
Решават дали Маргините и Сако да останат в ареста / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

МВР и прокуратурата решават дали да поискат оставане в ареста на братята Красимир и Николай Маринови-Маргините и Стефан Бонев-Сако, задържани за вчерашното убийство на радиоводещия Боби Цанков. Тримата бяха арестувани снощи след разстрела на Цанков в центъра на София. Преди това бяха извършени обиски в офиси на братята Маринови.

По непотвърдена информация снощи във връзка с убийството на Боби Цанков е задържан и Димитър Вучев-Демби, съобщи БГНЕС. Той беше човекът от чието обкръжение се смяташе, че преди време е бил Боби Цанков.

Според източници от разследващите вероятно братята Маргини ще бъдат обвинени в поръчителство на убийството на Боби Цанков. По информация на Дарик скандалният радиоводещ е получавал големи суми пари от Маргините. Източници, запознати с оперативната обстановка, твърдят, че убийството на Цанков не е свързано с книгите му за подземния свят, а с преразпределението на наркопазара в София.

Няма промяна в състоянието на двамата спътници на Боби Цанков, които бяха простреляни при стрелбата срещу него. Те са настанени във ВМА без опасност за живота, съобщи доц. Николай Петров, началникът на Клиниката по реанимация и интензивно лечение на ВМА. Единият от тях - на 24 г., е бил докаран с две огнестрелни рани - в лявата предмишница и в шията. Вторият прострелян - на 48 г., е с нараняване в лявата тазобедрена става.

Скандалният бивш радиоводещ Боби Цанков беше застрелян в центъра на София. Двама мъже откриха стрелба по него и двамата му спътници на кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Цар Самуил" около 12.30 часа на 5 януари.

Малко преди 12.30 часа Цанков паркирал бронирания си джип пред стара кооперация на столичния булевард „Ал. Стамболийски". Бившият радиоводещ имал среща с адвокат. Боби Цанков е бил придружаван само от бодигард. На излизане от кооперацията, в която има адвокатска кантора, тримата мъже са били пресрещнати от двама стрелци. Непознатите открили огън с пистолети по Боби Цанков и двамата му спътници. Бившият радиоводещ е застрелян с няколко куршума и е починал на място.