катастрофа
катастрофа / БГНЕС
Автомобил "Рено" със софийска регистрация се вряза в нефункционираща от години караулка на КАТ на главен път Е-79 на изхода на Благоевград в посока Дупница, четирима са ранени, предаде БГНЕС. Няма опасност за живота на пострадалите.  Всички пътували в колата са университетски преподаватели, пътуващи към София от Велинград, където били на симпозиум.

Пътният инцидент е станал в 15.50 часа в местността "Антените". По неизяснени засега причини, автомобилът „Рено Сценик”, управляван от 68-годишен мъж, движейки се от Благоевград към София, на прав участък се отклонил наляво, минал през насрещното и на отбивка се врязал в нефукционираща от години караулка на КАТ.

Възрастен мъж загина при катастрофа с мотопеда си

катастрофа
БГНЕС

В автомобила освен водача, пътували още четирима души - мъж и три жени. Трите жени и водачът са транспортирани за Спешното отделение на многопрофилната болница в Благоевград.

катастрофа
БГНЕС

Водачът имал болки в гърдите, твърдял, че диша трудно, една от пътничките е с болки в кръста и краката, другите две жени са с контузни рани по лицата. Другият мъж, който пътувал на предната седалка, е невредим. Той няма обяснение как колата без спирачен път минала през насрещното и се врязала в караулката. При удара се разхвърчали фаровете на автомобила, а караулката е с изпочупени прозорци, външната й част е облята с масло.

Жена загина, след като кола я помете на тротоара

На пострадалите са направени изследвания в благоевградската болница. И четиримата са без опасност за живота. След това водачът на автомобила е откаран към столична клиника, след като продължава да изпитва болки в гърдите, въпреки че на скенера не са установени травми. В отделението по ортопедия на МБАЛ-Благоевград е настанена 56-годишна пътничка в колата, която е с извадено рамо. Другите две жени са с контузни рани, които са обработени, след което са освободени.

катастрофа
БГНЕС