Ремонт затваря пътя между ЦУМ и Шератон
Ремонт затваря пътя между ЦУМ и Шератон / netinfo

От полунощ до 24 ч на 3 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Княгиня Мария Луиза" между булевардите „Тодор Александров" и "Александър Стамболийски". Това налага промяна в маршрутите на 4 трамвайни линии, а движението на мотрисите по линия №2 ще бъде спряно.

В рамките на 10 дни, едно от най-натоварените кръстовища в столицата, ще е затворено за движение, заради подмяна на релсовия път в района и изграждането на специални пилони за метрото, необходими за продължението на подземната железница в посока Ректората. Заради ограничението 4 трамвайни линии ще се движат с променен маршрут от 4.30 ч. на 25 август до 24 ч. на 3 септември.

Мотрисите по линия № 1 ще се движат от надлез “Надежда” по улиците ”Скопие” и ”Габрово”, по булевардите ”Константин Величков”, ”Александър Стамболийски”, ”Христо Ботев”, ул.”Алабин”, бул.”Витоша” и по маршрута си двупосочно.

Трамваите с номер 7 ще минават по булевардите ” Княгиня Мария Луиза” и ”Христо Ботев”, по ул.”Алабин”, бул.”Витоша” и по маршрута си двупосочно.

Маршрутът на линия N 14 ще е от бул.” Княгиня Мария Луиза” по бул.”Христо Ботев”, ул.”Алабин” и по маршрута си двупосочно.

Бройката на трамвайните мотриси по линия 18 ще бъде увеличена с три в делничните и две в почивните дни. Трамвай N18 ще се движи от бул.”Княгиня Мария Луиза” по бул.”Христо Ботев”, ул.”Алабин” и по маршрута си двупосочно.