Виолета Комитова
Виолета Комитова / Снимка: МРРБ
Ясна визия за развитието на ВиК отрасъла и оптимизиране работата на ВиК холдинга, като се активизират дейности по стабилизиране на водния сектор в страната. За това е настоявала служебният министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова на среща с ръководството на "Български ВиК холдинг" ЕАД, съобщиха от ведомството.

"Крайно време е дружеството да заработи на пълни обороти, да окаже реална подкрепа на този стратегически сектор и да се погрижи за ВиК-та в страната и хората", е казала на срещата министърът.

Комитова: Набелязани са мерки за чистотата на водата в село Брестовица

Виолета Комитова е поискала ясна стратегия за работата на холдинга в бъдеще и е настояла ръководството му да задълбочи сътрудничеството с ВиК дружествата. Необходимо е да се оказва не само финансова, но и експертна помощ на водните оператори и да се осигурят различни източници на финансиране, е станало известно още в хода на разговора. Целта е да се подобрят условията на работа във ВиК дружествата от една страна и от друга да се повиши качеството на ВиК услугите за населението, посочват от министерството.

В срещата са участвали също и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, представители на МРРБ, членовете на Надзорния и на Управителния съвет на "Български ВиК холдинг" ЕАД.