Реформаторският блок протегна ръка и към протестиращите студенти
Реформаторският блок протегна ръка и към протестиращите студенти / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Реформаторският блок протегна ръка и към протестиращите студенти
69291
Реформаторският блок протегна ръка и към протестиращите студенти
  • Реформаторският блок протегна ръка и към протестиращите студенти

След ГЕРБ, Реформаторският блок протегна ръка и към протестиращите студенти. В отворено писмо до Ранобудните студенти, дясната коалиция поиска подкрепата им за оставката на кабинета „Орешарски".

Пред Дарик Ивайло Динев, един от говорителите на протестиращите студенти, обясни, че все още нямат позиция за отправената покана, защото тази вечер въпросът ще бъде обсъден.

Потърсен за информация какво очакват от ранобудните студенти, председателят на СДС Божидар Лукарски препрати към неговия пиар.

Писмото до протестиращите студенти е изпратено ден, след като Реформаторският блок обяви, че ще търси съюзници за свалянето на кабинета.

„Ние подкрепихме Ранобудните студенти и осъдихме насилието срещу вас, заведохме дела срещу полицейщината и незаконното заграждане на половин София. В нашите редици са мнозина от преподавателите, които категорично и безрезервно ви подкрепят", се казва още в позицията на реформаторите.

Новият десен съюз, който се създаде основно около партиите СДС, ДСБ, Движение „България на гражданите" и Народната партия на Касим Дал, призовава протестиращите студенти да подкрепят политическите решения, предложени от Реформаторския блок.

В писмото се посочва, че следващото правителство на България трябва да е реформаторско и с кратък мандат.

„За този път търсим вашата подкрепа, както и подкрепата на всяка политическа и гражданска организация, която е в опозиция на това правителство", пишат реформаторите до протестиращите студенти.

Пред Дарик Ивайло Динев - един от говорителите на протестиращите студенти, заяви, че тази вечер предложението ще бъде обсъдено на общото им събрание.