Реформаторите още не могат да се разберат за кандидат-президент
Реформаторите още не могат да се разберат за кандидат-президент / БГНЕС, архив
Реформаторите още не могат да се разберат за кандидат-президент
88897
Реформаторите още не могат да се разберат за кандидат-президент
Реформаторите още не могат да се разберат за кандидат-президент
  • Реформаторите още не могат да се разберат за кандидат-президент
  • Реформаторите още не могат да се разберат за кандидат-президент

Реформаторите още не могат да се разберат за кандидат-президентската си двойка. Тепърва партиите в блока ще проведат допитване до членовете си за направените до момента седем предложения за общ кандидат, а със самите номинирани ще се проведе събеседване. Чак тогава Изпълнителният съвет на Реформаторския блок ще определи кандидатите си. От ДБГ вече са направили допитване и са се спрели на четирима от обявените седем възможни кандидати.

Кои са номинациите на БСП за президентските избори?

Седемте предложения за общ кандидат -президент на Реформаторския блок са Трайчо Трайков, Гроздан Караджов, ген. Димо Гяуров, проф. Огнян Герджиков, проф. Велислав Минеков, Корман Исмаилов и ген. Съби Събев. Тяхното обсъждане продължава, дори ще се задълбочи, обяви след днешното заседание на Изпълнителния съвет на блока, зам.-председателят на СДС Любен Петров.

"Стартираме една процедура на допитване до членове-активисти на РБ. Отделно ще заседава работна група, която ще направи подготовка за едно изследване, на базата и на последващото изслушване на кандидатите. Надяваме се РБ и ръководството да вземе едно информирано решение и тогава да можем да съобщим кой е нашият кандидат", добави той.

Борисов се колебае дали да се кандидатира за президент

От Движение България на гражданите вече са откроили четири от направените предложения, съобщи зам.-председателят на партията Найден Зеленогорски, но не пожела да назове кои са те:

"За нас от ДБГ се оформя една четворка, която върви доста успешно пред другите. Въпросът е и колегите да направят вътрешно проучване, и да използваме всички данни, за да стигнем до златното сечение, което ще даде кандидатите".

Не е изключено докато реформаторите умуват и прецизират избора си, самите кандидати да се откажат.

Във връзка с направените от общински организации на БСП предложения проф. Герджиков да бъде номиниран за президент от левицата, Великов каза, че общинските номинации не са съизмерими с номинациите на която и да е от партиите в РБ.
Пред Дарик проф. Герджиков заяви, че шансът да приеме кандидат-президентска номинация е доста под 50 на 100.