Референдум за Велико народно събрание искат от „България на гражданите”
Референдум за Велико народно събрание искат от „България на гражданите” / снимка: DarikNews.bg, Добрич

„Движение България на гражданите” ще инициира първия истински, а не фарсов референдум в България с въпрос за свикване на Велико народно събрание, чиято цел е да предизвика промени в Конституцията, обяви в Добрич Прошко Прошков - член на Националния съвет на Движението. „България на гражданите” настоява за конституционни промени,гарантиращи независимост на съдебната система, децентрализация и прехвърляне на повече правомощия на местните власти, защита на българското земеделие и конституционни гаранции за опазване на българската природа.

БСП постла червен килим и поднесе червени рози на ГЕРБ и му предаде властта. Жалко е, че политическата ситуацията в нашата страна може да бъде изяснена не през изявленията на политическите лидери в момента, а чрез проследяване на задкулисието и най-вече на релациите в службите на България. Същите тези служби, превърнати в инструмент за вътрешнополитически чистки, лишени от възможността да са ефективни и независими, водят до провали, липсата на всякакъв правов ред, национална и вътрешна сигурност за всеки гражданин, коментира Прошков.

Областният председател на „Движение България на гражданите” Олга Задгорска съобщи, че в Добрич партията на Меглена Кунева ще инициира обществен дебат за нуждата от разкриване на омбудсман. От Движението ще настояват кандидатът, който ще представлява институцията обществен защитник да не е партийно обвързан, а да бъде издигнат от гражданската квота.

Още новини от Добрич