Колизеумът далеч не е единствената световна забележителност, върху която изникват надписи на български, съобщава Нова телевизия.

Арестуваха Благой Георгиев в Рим, опитал да дълбае инициалите си на Колизеума

Италианско издание съобщи, че футболистът Благой Георгиев е бил арестуван от карабинерите в Рим, след като се опитал да издълбае името си с монета върху една от колоните в Колизеума.

Българска следа има и върху катедрала във Флоренция, и върху оръдие в Мароканската крепост.

В Йерусалим е същото. На вратите на Божи гроб за поколенията се е разписал ... "Петко от Копривщица".

Редица българи са оставили автограф на световни забележителности (ВИДЕО)
netinfo

Никол и Гошо са решили да увековечат любовта си на стената на Софийския университет. А една улица в страни - футболни фенове едва ли са стигнали до лавиците с книгите, но пък защо да не ударят едно рамо за любимия отбор на стената на Народната библиотека.

Благой Георгиев с глоба и съдебен акт за случката в Колизеума

Единствен културолог сред радиожурналистите - Драго Симеонов има свое мнение за нещата: „Ако от спортна гледна точка наблюдаваме тази новина, това означава, че български футболист най-после се прочу в Италия и даде автограф на Колизеума", шегува се журналистът. „Благо Георгиев спази една много дълга традиция. Ние много добре си знаем какво казват българите на някакво знаменито място: „Пиши к** и да си ходим", споделя с усмивка Драго Симеонов.

Източник: Novanews.bg