Рецидивист в ареста, изнасилвал 13-годишната си доведена дъщеря
Рецидивист в ареста, изнасилвал 13-годишната си доведена дъщеря / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Рецидивист от разградското село Осенец остава в ареста с постоянна мярка, близо година изнасилвал 13-годишната си доведена дъщеря.

Решението е на Апелативен съд-Варна. Въззивният съд е потвърдил определение на Разградския окръжен съд от 5 юни т.г., с което е взета първоначалната мярка за неотклонение спрямо 47-годишния мъж от с.Осенец, община Разград.

И според двете инстанции са събрани доказателства, че Атанас Иванов е извършил престъплението, за което го разследват. Пострадалото дете подробно и последователно разказва за насилието, което пастрокът й осъществявал спрямо нея от началото на август миналата година и до края на май 2013 г. Освен тежестта на престъплението и наказанието за него - от 10 до 20 години - и двете съдилища преценяват, че ако е на свобода Атанас, който живее на семейни начала с майката на пострадалото дете може да извърши друго престъпление или да се укрие. Магистратите считат, че обвиняемият, който пътува често във Франция, за да работи, може да се опита за избегне наказателно преследване.

Определението на Варненския апелативен съд е без право на обжалване. Иванов е криминално проявен, разследван е за кражби.