/ iStock/Getty Images
Разследването за катастрофата в Шумен, при която загина младо момиче, отива в националното следствие. Това каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Инцидентът стана около 21:20 ч. на 28 септември на кръгово кръстовище на булевард „Цар Симеон Велики“ в Шумен между два автомобила. Вследствие на сблъсъка 22-годишна жена, управлявала едното превозно средство, почина, а возещата се до нея пътничка бе настанена в болницата в Шумен със средна телесна повреда. Обвинен за инцидента е Живко Кюркчиев.

„Домашен арест“ за шофьора, причинил тежката катастрофа с жертва в Шумен


Вчера шуменският окръжен съд пусна Кюркчиев под „домашен арест“. От прокуратурата той да остане в ареста за постоянно. Решението на съда не е окончателно. Прокуратурата може да протестира пред апелативния съд във Варна.

Милева посочи, че разследването се очаква да дойде в София по предложение на прокуратурата в Шумен. Ще бъде направена преценка дали друга, равна по степен прокуратура, да оказа надзор по разследването, каза тя.

Откриха изгорял джипа от катастрофата с жертва в Шумен

Освен това, прокуратурата е започнала разследване по случая със самозапалилия се автомобил, който Кюркчиев е карал и който е бил на паркинг на МВР.

Потърсени за коментар, от МВР обясниха, че на въпросния паркинг има видеонаблюдение. От него става ясно, че няма намеса върху колата. 

пламнала кола Шумен
DarikNews.bg


 
БТА