Разтуриха импровизирания паркинг на плажа „Силистар”
Разтуриха импровизирания паркинг на плажа „Силистар” / снимка: БГНЕС, архив
Разтуриха импровизирания паркинг на плажа „Силистар”
81053
Разтуриха импровизирания паркинг на плажа „Силистар”
  • Разтуриха импровизирания паркинг на плажа „Силистар”

Достъпът до плаж „Силистар” вече е свободен и не се събира такса за паркинг. До това се стигна след саморазправа и скандал, в който туристи бяха блъскани и дърпани на входа към плажа, защото отказали да платят 10 лева, за да стигнат до морето. Самият казус със събиране на такса за преминаване продължава от 9 години.

Въпреки редицата сигнали от страна на концесионера на „Силистар”, проблемът все още не е намерил своето окончателно решение.

Години наред частни лица нерегламентирано събират такса от туристите, за да стигнат до плаж „Силистар”. До самият плаж има много земеделски земи, а именно собственикът на един от парцелите събира такса за преминаване без обаче да има необходимите документи каза управителят на плажа Боян Монев.

След намесата на полицията хората от импровизирания паркинг са събрали табелите и към момента не се събира такса. Кметът на Царево Георги Лапчев каза, че общината се опитва да се справи с проблема, но това се оказва доста сложно, още повече, че лицата, които сега оперират там не са собствениците на имота, а наематели.

Глобите, които общината е налагала до сега, са започвали от 1000 лева. Не е ясно обаче каква част от тях въобще са платени.