Районната прокуратура в Пловдив се захвана със случая, при който деца се натровиха от дюнери в село Розино. Досъдебното производство е затова, че
по непредпазливост са били нарушени правилата за преработката и съхранението на храни, предназначени за общо ползване По този начин е било изложено на опасност здравето на другите, което е престъпление по Наказателния кодекс.

35 са децата, натровили се с дюнери в Розино

В понеделник в карловското село Розино деца попаднаха в болница, след като са консумирали сандвичи – дюнери, които се продавали в мобилна каравана – павилион за закуски. Собственикът имал издадени разрешителни документи да предлага хранителния продукт. Установено е, че няколко от децата, консумирали дюнерите, са почувствали неразположение и са били откарани за преглед в болница, а някои от тях са останали за лечение.

18 деца са с хранително натравяне, след като яли дюнери в Карловско

С постановление на наблюдаващия прокурор са дадени указания за установяване на произхода на хранителните стоки, които са предлагани и консумирани от децата, медицинска документация за състоянието им. Назначени са и експертизи.