Разследват секскандала в Казанлъшката бригада
Разследват секскандала в Казанлъшката бригада / netinfo

Досъдебно производство в прокуратурата в град Пловдив е образувано срещу заместник-началник щаба на Пета механизирана Шипченска бригада в Казанлък, 46-годишният подп. Пламен Ганчев. Били са подадени жалби на четири кадрови реднички от бригадата. Жените се оплакват от упражняван секстормоз върху тях, продължил повече от 6 месеца.

Досъдебното производство е на основание член 179 от НПК. Заради воденото производство вече са разпитани жените в пагони. Всички те са на възраст между 24 и 28 години, като една от тях е семейна, но съпругът й в момента е на мисия. Жените са с инициали Ж.Ж. Л.М.Л.П. и А.Ж.. Набеденият за секстормоза зам.началник–щаб на бригадата е на този пост от преди близо две години. Преди това е бил политически офицер и командир на батальон, в която е служила и една от жалващите се.

Заради подадените жалби, вече са направени и съответните проверки от Инспектората на Сухопътните войски и от Генералния щаб на армията. Командващият на бригадата генерал Венцислав Младенов е в отпуск, а зам.-началникът на щаба е в болнични. Според неофициална информация на “Дарик” подп. Ганев е повикан спешно да се яви в Генщаба утре.

Освен жалбите на кадровите реднички, в казанлъшката бригада упорито се говори и за скандал с подправени документи при подбора на рейнджърите, участвали в подготовката на 7-мия механизиран взвод за Афганистан, който замина преди два дни. Ставало дума за съмнения за подправени подписи на членове на комисията за подбора, по отношение на документите на 4-ма кандидати за мисията. Източници от казанлъшката бригада нито потвърждават, нито отричат последната информация.