Разследват причините за авариралия молдовски кораб
Разследват причините за авариралия молдовски кораб / cнимкa: Sofia Photo Agency

Започва разследване на причините за аварията на кораба под молдовски флаг "Lady F", каза Димитър Чалъков, временно изпълняващ длъжността директор на "Морска администрация"-Бургас. Плавателният съд вчера е провлачен на буксир до 11-то кейово място в пристанището в морския град. Корабът все още е наклонен на десния си борд. Екипажът му от 10 души вече е на борда и се опитва със собствени сили да отстрани част от повредите, предизвикани от инцидента.

Специалисти от "Морска администрация"- Бургас и звеното за разследване на аварии ще направят оглед на "Lady F" и по-късно ще изготвят становище по случая. Първите версии ще станат ясни най-рано утре.

Корабът е подал сигнал за бедствие вчера в 5,40 часа. Веднага към мястото са се отправили екипи на "Морска администрация". Хората от бургаската служба са успели да спасят всички членове от екипажа. Шест от тях бяха качени на катер на "Морска администрация" и пристигнаха вчера около 19 часа в бургаското пристанище. Останалите четири са останали на борда на плавателния съд, за да следят нивото на водата в трюма и показателите на апаратурата. Един от тях - готвачът- е получил леки контузии при инцидента с плавателния съд. Оказана му е медицинска помощ.

Новини от Бургас