Разследват откъде идват записите, а не твърденията в тях
Разследват откъде идват записите, а не твърденията в тях / Sofia Photo Agency
Разследват откъде идват записите, а не твърденията в тях
36844
Разследват откъде идват записите, а не твърденията в тях
  • Разследват откъде идват записите, а не твърденията в тях

Софийската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за записите на трите телефонни разговора между директора на митниците Ваньо Танов, вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов. Това съобщи говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова. Ще се разследва произходът на записите, дали те представляват специални разузнавателни средства и откъде са дошли. По това дело няма да се разследват твърденията в самите телефонни разговори.

Ето какво още каза прокурор Стелиана Кожухарова:

Записите пристигнаха в прокуратурата днес преди обяд, но още вчера в СГП е образувано досъдебно производство и разследването по него е възложено на Националната следствена служба. В рамките на това произовдтсво ще се установява дали материалите, които се получиха в прокуратурата, са резултат на СРС-та или са резултат на частни записи. Това обаче, което със сигурност ние можем да кажем и твърдим, е, че такива материали в прокуратурата до днешния ден не са постъпвали и прокуратурата не е разполагала с тях.

Тоест, те не са изтекли от прокуратурата?

Категорично не са изтекли от прокуратурата, защото в прокуратурата такива материали не е имало. Независимо от това дали говорим за СРС-та или говорим за частни записи.

Засега няма да се занимавате с това какво точно се твърди в тях.

В рамките на образуваното производство не.

Срещу вестник „Галерия" ли е образувано производството?

Не, производството е образувано срещу неизвестен извършител.