Разследват НАП-Пловдив за злоупотреби с ДДС
Разследват НАП-Пловдив за злоупотреби с ДДС / DarikNews, Виктор Кадири

Окръжна прокуратура в Пловдив е образувала досъдебно производство срещу служители на пловдивската дирекция на НАП за измами с ДДС. Това заяви окръжният прокурор Андрей Атанасов. Той подчерта, че производството е образувано по сигнал на ДАНС, а не заради уволнението на четиримата служители на НАП-Пловдив през ноември миналата година.

 

Те бяха освободени от длъжност с мотива, че са нарушили законовите норми и правилата за работа в агенцията, като по този начин са допуснали нанасяне на щети в бюджета в особено големи размери.

 

„Има образувано досъдебно производство, с мое разпореждане съм определил разследващ екип от двама прокурори, трима следователи и двама служители на ДАНС. Обемът е голям, разследваме делото, не мога да поема ангажимент кога ще бъде приключено, тъй като там се касае за много специфична материя и явно ще се налага да използваме експерти и то не от нашия район, а от София. Аз не изключвам никое длъжностно лице от цялата данъчна администрация по следственото дело, дали ще е заместник, дали ще е по-малък началник. Делото не се образува от въздуха или от това, че са уволнили някой”, заяви прокурорът Андрей Атанасов.

 

Други новини от Пловдив