Разследват Марио Минев за незаконно строителство
Разследват Марио Минев за незаконно строителство / снимкa: Sofia Photo Agency

Икономическа полиция - Благоевград разследва за незаконно строителство, извършвано от ексмитническия инспектор на ГКПП - Кулата Марио Минев. Обект на специализирана проверка е комплекс "Киното", собственост на богатия бизнесмен, който от вчера е задържан за 72 часа.

С постановление на Районна прокуратура - Петрич за три денонощия в ареста от тази сутрин е и "дясната ръка" на Марио Минев - Альоша Ангелов-Альо. В късните часове в понеделник Альо, който бе обявен за общодържавно издирване за купуване на гласоподаватели за извънредния вот на 11 октомври, се предаде сам в петричката полиция, придружен от адвоката си Иван Данчев.

Очаква се днес прокуратурата в Петрич да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо Минев, който е уличен за побоя над областния координатор на партия "Атака" в Пиринско Огнян Тетимов.

Огнян Тетимов бе нападнат и жестоко малтретиран в Петрич. Двама мъже са опрели нож във врата на Тетимов и го заставили да подпише декларация, че се отказва от съветническото място в местния парламент. След побоя Тетимов е оставен в безпомощно състояние в центъра на Петрич. Час след инцидента негови приятели го закарали в "Пирогов".