Разследват „Килърите” за пет убийства
Разследват „Килърите” за пет убийства / Sofia Photo Agency, архив
Разследват „Килърите” за пет убийства
32829
Разследват „Килърите” за пет убийства
  • Разследват „Килърите” за пет убийства

Късно снощи в болница „Токуда" в София е бил задържан Петър Стоянов-Сумиста за съучастие в убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Това заяви във Велико Търново министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е в старата столица по повод честването на 102 години от обявяването на Независимостта на България.

Петър Стоянов е освидетелстван в МВР болница, където е установено, че е в добро здраве. При задържането му в него са открити 12 000 евро, уточни министър Цветанов. Стоянов е приведен в полицията в Шумен, където е задържан за 72 часа. Предстои да му бъде поискана постоянна мярка за задържане.

Вътрешният министър Цветан Цветанов каза още, че полицията разполага с достатъчно доказателства, които потвърждават съпричастността на бившия национален състезател и президент на Федерацията по сумо към убийството на бизнесмена Румен Рачев.

Петър Стоянов-Сумиста е част от т.нар. престъпна група „Килърите". Полицията разполага с данни за извършени пет убийства, каза още Цветанов. Той уточни, че се разследва и шесто убийство, също дело на престъпната група. „По убийството на Румен Рачев, по убийството на Юри Галев, по убийството на двама софийски бизнесмени и за един адвокат, без да споменавам неговото име - това е групата, която е извършила убийствата", категоричен бе Цветанов.

Освен Сумиста, заподозрян за убийството на Рачев е и Васил Костов - Васко Кеца.
Двамата бяха задържани при полицейска операция в края на юли. По-късно бяха освободени от Софийски апелативен съд с „подписка".

Бизнесменът Румен Рачев бе застрелян показно на 3 юли 2009 година, докато влизал в джипа си пред болницата в Шумен. Една от версиите за мократа поръчка срещу шуменския бизнесмен е неиздължен дълг от 300 хил. лв. към друг бизнесмен.

Други новини от Велико Търново