Разследващите нарушили правата на Брендо, оплака се адвокатът му
Разследващите нарушили правата на Брендо, оплака се адвокатът му / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa
Разследващите нарушили правата на Брендо, оплака се адвокатът му
54057
Разследващите нарушили правата на Брендо, оплака се адвокатът му
  • Разследващите нарушили правата на Брендо, оплака се адвокатът му

Защитата на Евелин Банев-Брендо се оплака от нарушаване на правата на подсъдимия. По време на процеса адвокат Ина Лулчева заяви, че при задържането на клиента й миналата седмица са били неправомерно иззети документи и бележки, дадени му от защитниците му.

Лулчева поиска те да бъдат приложени по делото, както и да се провери защо се е наложило тяхното насилствено взимане.

Адвокатът подчерта, че незаконният обиск не гарантира тайната на доказателствените искания, още повече, че чрез иззетите документи Брендо щял да се подготви за процеса.

При въпросния обиск в колата на Брендо беше открит таен документ, който предупреждава "кокаиновия крал" за подготвения му арест.

Разследващите иззеха и епикризи за здравословното състояние на Брендо, който бил за ден в болница. Адвокатите обаче не коментираха какво е неговото здраве.

В крайна сметка съдът се съобрази с желанието и разпореди в 5-дневен срок вещите да бъдат приложени по делото.

Евелин Банев-Брендо отговаря пред съда за пране на пари. Той се намира в ареста, след като магистратите прецениха, че възнамерява да се укрие и да осуети процеса. Подозрения за това се появиха след подслушан телефонен разговор с бившата му съпруга, в който той й обяснява, че има намерения да напусне България, защото има проблеми с Интерпол. Малко след това Брендо беше задържан в рамките на операцията "Кокаинови крале", насочена срещу европейските трафиканти на скъпата дрога.