Разпитват Богомил Бонев по делото „Октопод”
Разпитват Богомил Бонев по делото „Октопод” / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Бившият вътрешен министър Богомил Бонев ще бъде разпитан по процеса „Октопод", по който основен подсъдим е бившият сътрудник на ДАНС Алексей Петров. Това заяви прокурорът по делото Светлозар Костов.

По думите му Бонев, както и други свидетели, щели да разкрият по-големи подробности за връзките на подсъдимите с хора от властта.

Основният свидетел по делото Георги Цветанов от своя страна заяви, че преди месец е получил поредна заплаха за живота си и е подал сигнал в полицията. Повече подробности за случая обаче той отказа да съобщи. Срещу него вече е имало няколко пъти опити за покушение.

На поредното заседание по делото показания пред съда даде съпругата на Георги Цветанов - Красимира. Тя потвърди пред магистратите казаното от мъжа й, че през 90-те години Алексей Петров го е принудил да му прехвърли имоти и апартаменти, след като го е пребил.

Алексей Петров отговаря пред съда за участие в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет и изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна.

Разпитват Богомил Бонев по делото Октопод
netinfo