Разпитаха Малкия Маргин за убийството на Бай Миле
Разпитаха Малкия Маргин за убийството на Бай Миле / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Николай Маринов - Малкия Маргин – призна, че познава двама от четиримата обвиняеми за убийството на Милчо Бонев и петимата му бодигарда. Той даде показания като свидетел по делото за убийството на Бай Миле.

Подобно на разпитания в сряда Младен Михалев – Маджо и по-рано – Румен Николов – Пашата, и Малкия Маргин заяви пред съда, че няма хипотеза кой стои зад убийството на Милчо Бонев. Той обаче призна, че познава обвиняемия Георги Стефанов, който е бил шофьор на пилотната кола на ескорта му за осем месеца, и Тихомир Дочев – когото познавал само по прякор Мравката. Маринов обаче не бил виждал Стефанов от две години и половина, а Мравката – от 2001 година.

По думите му Мравката бил търговец на дрехи и парфюми.

Малкия Маргин видял Бай Миле за последно през 2003 година в ресторант зад басейна „Спартак” и договарял да купи парцел земя в Слънчев бряг от Бай Миле за немски инвеститори. Сделката пропаднала, но това не влошило отношенията им. Виждали се на година, година и половина, макар че – по думите на Маринов, Бай Миле много се радвал на лъчезарната му усмивка.

Малко преди това съдия Лада Паунова не даде ход на делото срещу братята Николай и Красимив Маринови и останалите петима от групата, поради отсъствието на Красимир Маринов и Иво Карагеоргиев.

Болничният лист на Големия Маргин обаче е от сряда, а съдът не е давал разрешение той да напусне дома, където е под домашен арест. Затова съдът разпореди да се провери дали Красимир Маринов се е явил за личен преглед и дали болничният лист е регистриран в книгата на поликлиниката.

Делото бе отложено за 8 юли, когато ще трябва да дадат показания неявилите се да свидетелстват Младен Михалев и съпругата му Елена, и Румен Николов Пашата.