Разместени ламарини в Плевен след бурята
Разместени ламарини в Плевен след бурята / netinfo

Три опасно надвиснали ламарини от покрива на НАРКООП-Плевен, разместени след бурния вятър през изминалото денонощие, все още не са отстранени. Това съобщи за Дарик инж. Георги Линков, директор на ОД "Гражданска защита" Плевен. Районът е обезопасен, тъй като екипите на дирекцията не са имали достъп до покрива в късния следобед на 5 октомври, когато е подаден сигналът.

Инж. Линков съобщи още, че по време на бурята до музейния комплекс в Плевен е паднало дърво върху частен автомобил. На улица "Кайзерслаутерн" също е повалено голямо дърво, което в момента се отстранява от аварийните екипи. Без ток са останали три населени места в община Кнежа, три в община Левски и няколко в община Пордим. В Беленска община с прекъснато ел.захранване са селата Татари и Петокладенци. Все още се уточняват населените места без водоподаване.

Най-голямо количество валежи са паднали в селата Радишево, Пелишат и Згалево – 60 л/кв.м., а скоростта на вятъра е достигнала до 32м/сек. На 4 октомври екип на Гражданска защита е оказал съдействие при катастрофа на пътя между Ловеч и Брестовец. Спасители са извадили жена, заклещена в катастрофирал автомобил.

Новини от Плевен