Разменени реплики предизвикаха безредици в пленарна зала, Цачева успокои страстите с почивка
Разменени реплики предизвикаха безредици в пленарна зала, Цачева успокои страстите с почивка / снимка: БГНЕС
Разменени реплики предизвикаха безредици в пленарна зала, Цачева успокои страстите с почивка
78278
Разменени реплики предизвикаха безредици в пленарна зала, Цачева успокои страстите с почивка
  • Разменени реплики предизвикаха безредици в пленарна зала, Цачева успокои страстите с почивка

Обсъждането в пленарната зала на предложения от правителството нов заем не мина без ексцесии. По време на дебата лидерът на Атака Волен Сидеров влезе в остър сблъсък с Валентин Касабов от Патриотичния фронт. За да бъде избегнат физически сблъсък, на председателя Цецка Цачева й се наложи да даде 10-минутна почивка,а сега депутатите продължават с дебатите.

Според Радан Кънев от Реформаторския блок без съмнение България има нужда от подобен дългов инструмент и има нужда да емитира дълг както за рефинансиране на съществуващи задължения, така и за финансиране на бъдещи дефицити, за да може да обезпечи стабилно управление.

„27 млрд. са, престанете да лъжете хората. Не са 16 млрд. лв., а са 27 млрд. лв. с лихвите. Защо не броите лихвите, нали сте икономисти и големи експерти? Недейте да заблуждавате хората, защото истината накрая излиза наяве. Както сега ще излезе истината за договорките между ГЕРБ и Патриотичния фронт, които се правят на чистички, но ще видим колко от тях ще бъдат в залата, ще видим с какво точно се договориха. Господа от ГЕРБ, дайте му митниците на това момче, откога ви моли за тези митници. Дайте му да се успокоят най-после някакви проблеми", каза той и допълни:
„Ясно е, че сделка има".

Валентин Касабов от Патриотичния фронт изтъкна, че си е позволил да вдигне микрофона на трибуната, за да съответстват на ръста му, „защото тук едно перхидролено човече, което си избелва косата..."

Това предизвика недоволство от депутати от Атака, а парламентарният шеф Цецка Цачева след като безуспешно се опита с призиви да успокои страстите, се видя принудена да обяви 10 минути почивка поради безредици в залата.