Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Служител на ДАНС Хасково е арестуван за опит за кражба на златно съкровище на няколко хиляди години. По непотвърдена информация задържаният е Недко Добчев. Арестувани са и иманяри, направили опит да изнесат съкровището от страната. За случая съобщи премиерът Бойко Борисов, който нареди ГДБОП, ДАНС, Министерството на културата, специализираната прокуратура и Младен Маринов да се заемат със случая и да видят какво е това съкровище. Преди златото да бъде изследвано обаче Борисов беше категоричен в едно – то е уникално.  Премиерът раздаде заяви, че съкровището трябва да бъде показано на хората.
 
Арестите станали при спецакция на изхода на Димитровград. За случилото се разказа премиерът Бойко Борисов. Той веднага се обърна към министъра на културата Боил Банов.
 
Това е съкровище на няколко хиляди години. Иманяри искаха да го вземат. Имаме и арестуван от ДАНС. Да го покажете утре на хората! Това е нещо уникално!“
 
Задържаният служител на ДАНС Недко Добчев е в държавната агенция от близо 10 години. Преди това е работил в „Криминална полиция”.
 
Борисов не даде повече подробности за съкровището и арестите, но стана ясно, че златото ще бъде показано още утре. Това ще се случи веднага, след като бъде сформиран експертен екип, който да изследва уникалното съкровище.