Разкриха столичанка, завлякла 15 души
Разкриха столичанка, завлякла 15 души / netinfo

Служители на сектор "Икономическа полиция" при Девето РПУ разкриха измамничка, завлякла с крупни суми близо 15 столичани.

47-годишната К.Д., вече осъждана за подобни престъпления, обещавала на доверчиви граждани, че ще им уреди настаняване и впоследствие закупуване на общински жилища, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тарифата за услугата била от 5 хиляди до 15 хиляди лева, за което мошеничката подписвала запис на заповеди. Пред нуждаещите се от жилища хора тя се представяла като служител в общинската администрация, каквато всъщност никога не е била. След като получела парите, изчезвала.

Така през юли 2004 г. си осигурила от две столичанки съответно 20 000 и 15 000 лева, през януари и юли тази година получила по 10 000 лева от други двама доверчиви граждани. По данни на разследващите, общият брой на потърпевшите е около 15, но не всичко са подали своевременно жалби в полицията.

Материалите срещу К.Д. са докладвани в районната прокуратура за образуване на досъдебно производство за измами. Продължава документирането на цялостната й престъпна дейност.