Задържаните остават в ареста
Съдът остави за постоянно в ареста четиримата мъже, обвинени за кражба от офис на мобилен оператор.

Те получиха най-тежката мярка за неотклонение, след като бяха привлечени към наказателна отговорност за това, че са откраднали 32 комплекта слушалки, 6 смарт часовника, 5 мобилни телефони, 11 комплекта, съдържащи телефон и аксесоар, зарядно устройство, 2 кутии със слушалки и 1 кутия с с електронно устройство.

Докато трима от тях били в офиса, четвъртият обвиняем стоял встрани от търговския център, където се намира офиса, давал указания по радиостанция и наблюдавал за полиция.

Срещу обвиняемите е образувано досъдебно производство. Съдът прие мотивите на наблюдаващия прокурор за тежестта на престъплението и това, че обвиняемите могат да извършат друго деяние като взе предвид факта, че те вече са осъждани. Определението за вземане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Опит за грабеж в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Случаят е от 6 декември тази година. Двама от задържаните бяха заловени на място от полицаите. Арестуваните са от група, занимаваща се с кражби с взлом. Те са действали от месеци на територията на София. Основната им цел са били магазини за скъпи телефони и техника, посочиха тогава от полицията.

„В продължение на месец и половина е следена и работена групата. Задържаните са арестувани непосредствено след извършване на престъплението. Те са четирима души, трима от тях са криминално проявени. В нашата система едно от лицата е с 24 криминални регистрации и над 164 съобщения за установяване на извършител на престъпления”, заяви комисар Петър Петров – началник отдел Криминална полиция към СДВР.