Разкриха две оранжерии с канабис в Пернишко
Разкриха две оранжерии с канабис в Пернишко / снимка: DarikNews.bg, архив

Пернишки криминалисти разкриха две нарколаборатории  в Земенско и Радомирско. При обиските са задържани трима души. Оранжериите с канабис в земенското село Благешница и радомирското село Гълъбник са разкрити при акция на служители на секторите „Противодействие на икономическата престъпност”, „Противодействие на криминалната престъпност” при ОД на МВР-Перник и военна полиция, под ръководството на Военно окръжна прокуратура-София.

По непотвърдена информация в производството на дрогата е ръководено от военен служител. В къщата в Блатешница, обитавана от 26-годишен жител на София, е открито специално помещение, в което са намерени и иззети 80 саксии с насаждения от канабис, както и голямо количество посадъчен материал от същия тип. В къща в село Гълъбник е открито оранжерийно съоръжение за отглеждане на канабис. Иззети са 20 саксии с растения, както и 27 000 кутии цигари без акцизен бандерол, незаконно притежаван пистолет с неустановена марка и модел и пълнител с осем броя патрони.

Разследващите са установили, че и тази нарколаборатория е свързана с 26-годишният мъж от Блатешница. Задържани са още двама перничани на 35 и 21 години, които са работили в оранжериите. Иззет е и микробус „Фолксваген Транспортер”, с който се е придвижвал 26-годишният мъж.