Раздават призовете за най-зелен град у нас за 2011-та
Раздават призовете за най-зелен град у нас за 2011-та / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Раздават призовете за най-зелен град у нас за 2011-та
48023
Раздават призовете за най-зелен град у нас за 2011-та
  • Раздават призовете за най-зелен град у нас за 2011-та

Дарик радио и Министерство на околната среда и водите присъждат днес призовете „Зелена България”. Екоминистърът Нона Караджова ще бъде домакин на присъждането на призове „Зелена България" за най-зелен град в страната за 2011 г. и за граждански инициативи, осъществили „зелени идеи“, които Министерство присъжда съвместно с Дарик. На събитието ще вземе участие и изпълнителният директор на Дарик радио Радосвет Радев.

Точно в 13.00 ч. днес ще започне тържествената церемония, която се провежда в музея „Земята и хората”. Министър Караджова ще връчи призовете в категориите „Най-зелен град” и „Нашият зелен град” заедно със Зинаида Златанова - ръководител на Представителството на ЕК в България, Искра Михайлова - председател на парламентарната комисия по околната среда и водите, и Радосвет Радев - изпълнителен директор на Дарик радио.

Това е третият, заключителен за годината етап от националната кампания „Зелена България”, финансирана от ОП „Околна среда”. Кампанията има три категории - за най-зелен бизнес, за най-активна община с проекти по Оперативна програма „Околна среда” и за най-зелен град.

„Зелена България” стартира през май и в първата й категория за зелен бизнес участваха над 80 фирми. През втория етап на кампанията призове получиха най-активните общини с проекти по ОП „Околна среда”.

На събитието ще бъдат обявени и наградите в конкурса за деца и юноши на тема: „Обичам природата и аз участвам”, който беше проведен от Министерство на околната среда и водите съвместно с Фондация „Димитър Бербатов”. Със свои произведения – есета, рисунки и снимки, в конкурса участваха 500 ученици от цялата страна, които се състезаваха в две възрастови групи - деца до 14 години и юноши до 18 години. Наградите ще бъдат обявени от зам.-министър Евдокия Манева и Димитрина Ходжева - изпълнителен директор на Фондация „Димитър Бербатов”.