Раздават гривни, подканващи хората да гласуват
Раздават гривни, подканващи хората да гласуват / netinfo

100 хиляди силиконови гривни с цветовете на националния трибагреник и с надпис с мотото на инициативата "На мен ми пука" ще бъдат раздадени в рамките на кампания, за повишаване на избирателната активност в президентските избори. Коалиция от 13 неправителствени организации ще убеждава българските граждани да гласуват, независимо за кого.

Залага се на прекия контакт в неформална среда. Гривни и магнитчета, подканващи хората да дадат вота си, ще бъдат раздавани в цялата страна, в дискотеки, кафенета, на входа на метрото в София. Изготвят се банери за най-големите български портали в интернет, ще има радио и телевизионни клипове.

Демокрацията е устроена така, че единственият начин да избереш някого, но и да кажеш "Не" на политиците, от които не си доволен, е да гласуваш; за да имаш правото да критикуваш, трябва да гласуваш, каза анализаторът и участник в кампанията

Таня Боруджиева.

По думите й, практиката показва, че последните 10 дни преди изборите около 10 на сто от избирателите решават дали ще гласуват и затова кампанията разчита на успех.Необходимите около 100 хил.лв. ще бъдат набирани с дарения, уточниха инициаторите.