Разбиха наркомрежа за разпространение на хероин в столицата
Разбиха наркомрежа за разпространение на хероин в столицата / снимкa: Sofia Photo Agency
Разбиха наркомрежа за разпространение на хероин в столицата
19006
Разбиха наркомрежа за разпространение на хероин в столицата
  • Разбиха наркомрежа за разпространение на хероин в столицата

Престъпна група за разпространение на наркотици е била разкрита и задържана на територията на София. Акцията е била проведена съвместно от служители от отдел “Криминална полиция” при Столичната дирекция на вътрешните работи и Седмо районно управление на МВР.

 

Разплитането на наркомрежата започнало в хода на разследването по убийството на 31-годишния В.Й., извършено на 11 февруари тази година в ж. к. “Младост”. Криминалистите установили, че мотивът за деянието бил демонстрираното нежелание на жертвата да разпространява дрога и да отчита приходите на човека, който го снабдява с нея. След като извършителят на убийството – 32-годишният И. М.-“Кубинеца” бе арестуван, оперативната работа за установяване на останалите участници в мрежата продължила. Събрани били доказателства за престъпните действия на група, формирана с цел разпространение на хероин на територията на кварталите "Младост", "Горубляне", "Дървеница", "Мусагеница", "Витоша" и "Студентски град".

 

По този повод в Софийска градска прокуратура е образувано досъдебно производство. Изяснило се, че мястото на “Кубинеца” като тартор на групата било заето от 34-годишния В. Т., на него се отчитали и паричните постъпления от продажбата на дрога. Ролята на „диспечер” в престъпното сдружение изпълнявал 27-годишният Т. С.-"Богровеца", който приемал заявките от потребители на хероин и разпределял задачите на уличните дилъри. Шестимата са били арестувани, повдигнато им е обвинение и на всички е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража за 72 часа”.

 

Успоредно с това е било разкрито и депо за разпределяне на наркотични вещества в ж.к. „Младост” 3. Там са били открити 19 килограма марихуана, 1200 грама амфетамин, близо 2650 таблетки екстази и четири електронни везни. 25-годишният наемател на апартамента Д. И. също е задържан под стража за 72 часа. Продължава работата по воденото досъдебно производство.