Разбиха иманярска банда
Разбиха иманярска банда / netinfo

Организирана престъпна група, занимаваща се с иманярство и търговия с паметници на културата, беше разбита при съвместна операция на служители от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” – сектор “Културно-исторически ценности” и криминалисти от Ямбол, Варна и Стара Загора под ръководството на Окръжна прокуратура - Ямбол. Задържани са 8 лица, сред които са лидерът на групата и участниците до най-ниското ниво. На петима от задържаните е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа.

По време на специализираната полицейска операция, започнала на 17 юли са извършени 19 претърсвания, при които са иззети голямо количество монети, антични предмети, апликации и архитектурни фрагменти. Иззети са и 6 компютърни конфигурации, свързани в мрежа, чрез която задържаните извършвали търговия с вещи и предмети с нумизматична стойност.

Освен това у задържаните са открити прибори за нощно виждане, незаконно притежавана пушка, 7 металотърсача, радиостанция.

Престъпната си дейност групата е извършвала на територията на Ямболска област и в страната.

Процесуално-следствените действия за доказване на престъпленията продължават. По случая е образувано досъдебно производство.

Други новини от Сливен