Разбиха две престъпни групи, извършили 15 грабежа в Добрич
Разбиха две престъпни групи, извършили 15 грабежа в Добрич / netinfo
Добрички полицаи заловиха две престъпни групи от по трима души, извършили 15 улични грабежа в Добрич и три взломни кражби в Провадийско.

Двете групи нямат връзка помежду си и са действали независимо една от друга, каза главен инспектор Станимир Богданов – шеф на сектор „Криминална полиция” при ОДП-Добрич.

Тартор на първата група е 18-годишният С.С. Бандата включвала и две непълнолетни момчета на 14 и 17 години. За периода от средата на ноември до началото на декември те са извършили 7 грабежа на дамски чанти. Задигнати са 300 лева, 7 мобилни телефона, дебитни карти, документи и други вещи. Предметите са пласирани в заложни къщи.

Членове на втората престъпна група, осъществила 8 грабежа, са 26-годишният Д.Н., 22-годишният С.Р. и 18 годишният М.А. Тяхна плячка станали 600 лева, два мобилни телефона, лични вещи и документи. При някои от грабежите престъпниците са използвали лек автомобил.

Бандите действали по аналогичен начин. След кратко наблюдение, в тъмната част от денонощието, те нападали жени на възраст от 25 до 50 години. Жертвите били случайно подбрани, издебвани в гръб и обирани с рязко дръпване на чантата.

Групите са се подвизавали на територията на целия град. Няма данни да са теглени пари от откраднатите дебитни карти. Четиримата пълнолетни нападатели са в ареста.

Полицаите разплели случаите, след като бдителен гражданин се обадил на телефон 166. Той съобщил, че е видял съмнителни лица да се качват в кола и да потеглят с висока скорост.

От сектор „Криминална полиция” твърдят, че след залавянето на групите около 10 декември, в региона не са регистрирани грабежи.